زمان تقریبی مطالعه: 3 دقیقه
 

توقیع لازمه محبت اهل بیت





این نوشتار بخشی از توقیع شیخ مفید است که امام زمان (علیه‌السّلام) برای شیخ فرستاده است، حضرت بعد از تایید ایشان و ذکر سفارش‌ها و دستورهای گوناگون به شیعیان راه‌ای نزدیک شدن به اهل بیت را بیان می فرمایند.


۱ - قسمتی از توقیع شیخ مفید



قال مولانا الامام المهدی (عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف):
(فَلْیَعْمَلْ کُلُّ امْرِء مِنْکُمْ بِما یَقْرُبُ بِهِ مِنْ مَحَبَّتِنا، وَیَتَجَنَّبُ ما یُدْنیهِ مِنْ کَراهَتِنا وَسَخَطِنا)
پس هر یک از شما باید کاری کند که وی را به محبت و دوستی ما نزدیک سازد، و از آن چه خوشایند ما نیست و باعث کراهت و خشم ماست دوری گزیند.
شرح
این عبارت بخشی از نامه‌ای است که امام زمان (علیه‌السّلام) برای شیخ مفید (رحمة‌الله) فرستاده است.

۱.۱ - راه نزدیک شدن به اهل بیت


حضرت بعد از تایید ایشان و ذکر سفارش‌ها و دستورهای گوناگون به شیعیان، می‌فرماید:
هر فرد از شیعیان باید کاری را انجام دهد که به محبت ما اهل بیت نزدیک شود، و از کارهایی که موجب کراهت و ناخرسندی ما می‌شود، اجتناب و دوری کند.
روشن است محبّت و کراهت اهل بیت (علیهم‌السّلام) جنبه ی فردی و شخصی ندارد، بلکه به ملاک خدایی است؛ زیرا هر گاه اهل بیت (علیهم‌السّلام) مشاهده کنند که شیعیان و منتسبان به آنان، کارهایی را انجام می‌دهند که مورد رضایت الهی است، و نیز از کارهایی که مورد سخط و غضب خداوند است اجتناب می‌کنند، خوش حال می‌شوند و به آنان می‌بالند.

۱.۲ - تعبیرات امام در مورد شیخ مفید


در همین نامه‌ی حضرت، می‌بینیم که چه تعبیرهای گران قدری در شان شیخ مفید (رحمةالله) آمده است:
به نام خداوند بخشنده و مهربان. امّا بعد (از حمد و ثنا)؛ سلام بر تو‌ای دوست و دین‌دار مخلص که به مقام ما و... یقین استوار داری! ما یقیناً خدای را که جز او معبودی نیست، به خاطر وجود تو، شکرگزاریم. از او درخواست درود بر آقا و مولایمان محمد و آل طاهرش را داریم. تو را آگاه می‌کنم (خداوند توفیقات را برای نصرت و یاری حقّ ادامه دهد، و جزایت را به جهت گفتارِ راست تو از جانب ما، عظیم گرداند) که به ما اذن داده شده که تو را مشرّف به نامه نگاری کنیم.
بر ماست که اگر به دنبال جلب محبّت آقا امام زمان (علیه‌السّلام) و دوری از سخط و غضب آن حضرت هستیم، کاری نکنیم که از ایشان دور شده، از عنایاتش محروم گردیم؛ و از طرف دیگر، سعی ما بر این باشد که اعمال و رفتاری را انجام دهیم که هر چه بیش تر ما را به ایشان نزدیک می‌گرداند.

۲ - عناوین مرتبط



توقیع حسن عاقبت؛ توقیع حکم وقف؛ توقیع مبنای محبت؛ توقیع پیروزی حق بر باطل؛ توقیع عاقبت به خیری؛ توقیع کیفیت درخواست حاجت؛ توقیع هدف بعثت؛ توقیع توحید و نفی غلو؛ توقیع نهی از تکلف؛ توقیع آزاردهندگان امام زمان؛ توقیع حکم منکرین امام زمان؛ توقیع نهی از شک؛ توقیع نهی از تشکیک؛ توقیع الگوی امام زمان؛ توقیع حرمت اموال مردم

۳ - پانویس


 
۱. طبرسی، احمد بن علی، احتجاج، ج۲، ص۳۲۳-۳۲۴.    
۲. مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، ج۵۳، ص۱۷۶، حدیث۷.    
۳. طبرسی، احمد بن علی، احتجاج، ج۲، ص۳۲۲.    
۴. مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، ج۵۳، ص۱۷۵، حدیث۷.    


۴ - منبع


سایت‌ اندیشه قم، برگرفته از مقاله «توقیع لازمه محبت اهل بیت»، تاریخ بازیابی ۱۳۹۵/۰۳/۳۰.    






آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.